Mesaj Panosu
Diyet, beslenme ve egzersiz başta olmak üzere her konuda...
-
mutercimfiliz
7 October 2013 (16:39:17)Senin panona da yazdım, yulaf kepeği ile mücver yapma planları içindeyim haha :D
-
esrarengiz
7 October 2013 (16:38:43)Tuzunu fazla koyma ama humusun. Ben bi kere yapmıştım, çok tuzlu güzel olmuyor.
-
esrarengiz
7 October 2013 (16:36:57)Evet bildiğin tahin. Tahin tuzlulara daha çok yakışır zaten. Susamın yağı sonuçta. Biz mercimekli köfteye benzer tahinli köfte yaparız parmaklarını yersin :O Bi de Ramazan aylarında tahinli ekmek diye bi pide yapar fırıncılar. O da çok güzel olur.
-
mutercimfiliz
7 October 2013 (16:27:15)Süper görünüyor senin tarif Esra, yok kesin yapıyorum haftasonu, kız bu bildiğimiz tahin mi, tezat geliyor bana tahini tuzlularda kullanma fikri.
-
esrarengiz
7 October 2013 (16:23:13)Ben bu fotoğraftakini daha çok beğendim, böyle yapıcam:
http://www.oktayustayemektarifleri.com/humus-nasil-yapilir/
-
esrarengiz
7 October 2013 (16:21:33)Kuru kayısının arasına kaymak sürüp kaymağın üstüne de çiğ badem koymak güzel bir tatlı alternatifi ;) Benim profil resmindeki Kahvaltı Sultan'ın ayakları kayısı arası kaymaklı badem :))
-
mutercimfiliz
7 October 2013 (16:21:31)Gerçekten mi? Yaa şimdi kızıma kıyamam da kocamın hakkını ben yerim :D
Humus demiştin ya dün Esra, bu tarifi buldum haftasonu yapıcam:)
http://www.oktayustayemektarifleri.blogspot.com/2008/01/humus.html
-
esrarengiz
7 October 2013 (16:15:09)Bu arada kaymağı kocanla kızına yedirmene gerek kalmadı sen de ortak olabilirsin. Doğal süt kaymağı serbestmiş Karatay'da :D
-
mutercimfiliz
7 October 2013 (15:56:29)Hiç de bahane değil, ben şu sürecimi en az hasarla atlatmaya çalışıyorum Esraa :D
-
-
mutercimfiliz
7 October 2013 (15:32:36)Valla ölecem ben yaa, bildiğin kafam çalışmıyor, az önce patron bana güldü bi işi karıştırdığım için, sonra kendi de aptalca bi hata yaptı biz de ona güldük, ohh olsun :D Sonuç olarak benim %80 kakaolu bitterim bugün gelirse affetmem yarısını yerim:/
-
esrarengiz
7 October 2013 (14:47:46)Kızlar az önce bahçeden kopardığım kara üzümleri sıkıp nişastayla tatlı yaptım. Şekersiz tabi. Ama üzüm zaten şekerli bi meyve olduğu için şekerli gibi oldu. Üzerine azıcık Hindistan cevizi serptim ve bütün fındıklar koydum. Aynı jöle tatlısına benzedi. Nefisti :) Karadeniz'de bu tatlıya pepesura deniyor sanırım. Ayda bir yapıyorum tatlı ihtiyacımın olduğu hafta, iyi geliyor. Geçen ay da armutlu sütlü tatlı yapmıştım nişastayla(şekersiz). Tavsiye ederim nefsim köreliyor :)