Mesaj Panosu
Diyet, beslenme ve egzersiz başta olmak üzere her konuda...
-
tudeel
13 December 2015 (19:19:39)Bende arzumun dijital olan tartisi var ama sabahlari ac karnina tartiliyorum.sizcede dogru olan bu mu?
-
bkyavas
13 December 2015 (17:33:32)@ısom Bir ekleme, bu baskülü almadan önce araştırdım. Tıbbi nitelikte olanlar (pahalı olanlar) biraz daha tutarlı ve daha fazla detay verebiliyor (yazılım destekli) ama tutarlılık konusunda bu derece iddialı aramaya gerek olmadığı görüşündeyim çünkü bu değerleri hep belirli koşullarda (öncesinde su içmemek, yemek yememek vb.) almak gerekiyor. Bunları yapsanız bile bu değerleriniz, özellikle su oranından dolayı ölçtüğü hassasiyetine göre çok değişken zaten. Ayrıca bazı şeyleri yorumlayabilmek için biraz bilgi gerekiyor, yani size %56 olasılıkla +1,5kg sudan dolayı ödem var dese bunu yorumlamak bile zor olacaktır.
-
bkyavas
13 December 2015 (17:28:01)@ısom İkili soru cevap gidiyoruz, keşke benim dışımda da yorum olsaydı bu ara ama haftasonu nedeniyle durgun gibi. Ben bunlardan bir tane aldım, 40-50 liralık olanlara güvenemiyordum, "Medisana" markalı (Alman malıymış) aldım, değer gösteriyor, kilo olarak oldukça da tutarlı bir tartı ama diğer değerleri kıyaslayamıyorum, bu nedenle kendi içinde tutarlılığını kıyaslayabilirim, tutarlı görünüyor. Yalnız tartının benimle bir alıp veremediği var sanırım, ben hariç evdeki herkesin değerlerini sorunsuz veriyor, bende bir tutturdu mu Err deyip deyip duruyor (ölçemedim demek), ayaklarım yeterince nemli olmadığından metal elektrotları ile temas sorunu oluyor sanırım. Banyo sonrası veya spor sonrası sorun yok ama o koşulda da "olması gerekenden farklı çıkabilir" diyor kılavuzunda. Bence profesyonel bir şey almaya gerek yok, bu iş görür gibi.
-
ısom
13 December 2015 (14:09:57)Diğer bir sorum da vucut yağ ve kas oranı ölçen tartılar.
ev tipi olanlar 40 50 tlden başlayıp 1000lerce tlye uzanıyor yaptıkları iş aynı olmasına rağmen bu fiyat farkı neden sadece markanın adından dolayı mı yoksa hassasiyetleri mi farklı kullananlar bilgilendirebilirse çok makbule geçer.
-
-
bkyavas
13 December 2015 (10:42:56)@isim aslinda zaman sorununuz yoksa çok da sorun değil. LISS (düşük yoğunluklu durgun duzenli) olarak kardiyo dusunuyorsaniz nefes nefese kalmayacaginiz, ama acele ritminde 45-60 dk günde tek sefer yürüyüş oldukça etkilidir. Iki günde bir gün dinlenerek. Kilonunz aşırı değil HIIT (yüksek yoğunluklu zaman aralıklı) egzersiz de yapabilirsiniz. Onun türlerinin kuralları kendine özgü. Çeşit çeşit. Eğer günde 10000 adım bir gün sıkıcı gelirse deneyebilirsiniz. Spor ömür boyu.
-
-
-
ısom
12 December 2015 (16:45:48)Merhaba,
Merak ettiğim konu yürüyüş.
örneğin her gün 10.000+ adım atmak mı metabolizmamızı canlandırır yoksa adım sayısını bazı günler daha düşük bazı günler daha yüksek mi yapmalı?
-
bkyavas
11 December 2015 (13:00:42)@iradesizsibel Yani kastettiğim öncesinde bir ödemin sürmesinden dolayı vücudun su tuttuğu suyu alkali su kullanınca vermesi konusu ama 5 kilo bunun için biraz fazlaca.
-
-
iradesizsibel
11 December 2015 (11:34:53)@bkyavas Gözle görülür bir kılo kaybı vardı bende. Sanmıyorum Su kaybı yaşandıgını ..