Mesaj Panosu
Diyet, beslenme ve egzersiz başta olmak üzere her konuda...
-
bkyavas
11 January 2016 (09:33:10)@azizkizazize Panik yok, o su toplanmasıdır (ödem). Bir haftada 24,000 kalori almak teorik olarak mümkün ama bu kadar almış olmadığını tahmin ediyorum. Aşırı karbonhidrat, mayalı veya tuzlu tüketmişsen ve az su almışsan, arada hastalanmışsan vb. bu normaldir. Ödemi attlattığında birkaç gün içinde 2-3 kg birden düşersin. Ama bunun ne zaman olacağını bilmek zor, normal diyetine dönüp aynı zamanda bol bol (makul ölçüde tabi) su iç, uyku düzenine dikkat et derim ben.
-
azizkizazize
10 January 2016 (20:12:27)Ya arkadaslar bir haftadir kalori miktarim artti ama hemen 3 kilo almis olabilirmiyim ???? Tartida almis gorunuyorm :((
-
-
-
galva87
9 January 2016 (20:54:17)Merhaba :) Bozduğunuz diyeti toparlamak için nasıl bir yol izliyorsunuz? Bir sonraki öğünde az yiyerek mi yoksa daha çok spor yaparak mı? Herkese iyi diyetler :)
-
bkyavas
8 January 2016 (08:53:22)@zeta Zayıflamaya muhtemelen yararı olacaktır ama şu var ki bu tür şeylerin taklidi ve yararı olmayacak olanı da çok yapılıyor, fazla alındığında zararları da oluyor, bu ömür boyu kullanabileceğiniz bir şey olmadığı için yeme alışkanlığını düzeltmediğiniz sürece yararı geçici olur, bir süre sonra yine kilo almaya başlarsınız. Bunun yerine (daha zor olsa da) biraz spor ve yeme yeme alışkanlıkları edinmek sizi her zaman fit ve sağlıklı yapacaktır.
Psikolojinizi düzeltmek, obezite durumunuz varsa ve sağlığınız için tehdit oluşturuyorsa başlangıçta deneyebilirsiniz ama bununla zayıflarsanız (veya her ne başka bitki veya ilaç) onun müdeavimi olursunuz, sürekli kullanım nedeniyle bir süre sonra (birkaç yıl mesela) çıkabilecek bir sağlık probleminin nedeni olmaya da açıktır.
Ancak bazı "gıdalar" öyle değil, bıraksanız bile sorun yaratmaz, mesela kefir, yoğurt, yani süt mayalamasını sağlayan kültürler sütün zararını (evet süt bazı açılardan zararlıdır) azaltıp yararlarını alacağınız için işe yarar (kalorisi yüksek olsa bile). Bu tür kültürler (mayalar) kendileri de bağırsak florası ile ilgili şeyler içerdiklerinden "olması gerekeni sağlayarak" yarar sağlarlar.
-
-
-
zeta
7 January 2016 (21:30:31)Arkadaslar Goji berry hakkinda ne dusunuyorsunuz bilgisi olan veya kulkanan varmi kurt uzumuymus zayiflamada diyetle beraber guzel etki ediyomus
Kullanan arkadaslar varsa yazabilirmi.
-
bkyavas
7 January 2016 (15:02:31)@kuntakinte Biraz açabilir misiniz? Anlayamadım. @efruz @galva87 evet Leslie şu anda en eğlenceli ev sporu trendlerinden biri.
-
bkyavas
7 January 2016 (15:00:27)@janli Muhtemelen vermiş olduğunuzun büyük bir bölümü sudur (Yağ mutlaka gitmiştir ama o boyutta değil). Bence "diyeti bırakmak" diye bir kavram düşünmeyin, kendinizi iyi hissedeceğiniz kiloya geldikten sonra yaşam boyu sağlıklı beslenmeye, karbonhidratlardan vb. uzak durmaya çalışın, aksi durumda bir süre sonra eski kilonuzun 3-5 kg daha üstüne de çıkarsınız. Gözünüz korkmasın, sizi çok acıktırmayacak, sağlıklı ve ölçülü beslenme alışkanlığı edinmekten bahsediyorum sadece. Bir de spor...
-
kuntakinte
7 January 2016 (10:34:40)Yaz mevsimi ile kis mevsimi arasinda kilolardan kurtulmak icin anlamli bir fark varmidir ?